КАКВО Е ЛЕЧЕНИЕ С АЛАЙНЕРИ?

null
Алайнерите представляват прозрачни шини, с чиято помощ се коригират зъбно-челюстни деформации , като неправилно подредени зъби или травматични захапки. За да могат алайнерите да работят върху зъбите се залепят малки “бутончета” от фотополимер (атачмънти) , които имат различна форма и големина. Те са с цвета на зъбите , което ги прави почти незабележими.

Алайнерите се сменят на 7/10/14 дни спрямо индивидуално изработен план на лечение.

Контролните прегледи по време на лечението са през 2 месеца, но има възможност и за дистанционно провеждане на лечението за пациенти, които не живеят в страната.

Алайнерите са средство за лечение както при деца така и при възрастни.

Защо е важно ранното детско ортодонтско лечение?

Вредните навици като спане с отворена уста, едностранно дъвчене, смучене на пръст/биберон, неправилно (инфантилно) гълтане, дишане през устата предизвикват сериозни ортодонтски деформации, които повлияват сериозно здравето и качеството на живот.

Ранното лечение има за цел да отстрани вредните навици, да осигури място за пробива на постоянните зъби и да се направлява правилния растеж на челюстите.

Защо да избера алайнери?

null
 • Най-бързи резултати: Поради различната биомеханика лечението с Инвизалайн е много по-бързо.
 • Безболезнено лечение: Ежедневното носене на Инвизалайн не води до болка и дискомфорт
 • Дискретни и практични: Алайнерите са почти невидими и това ги прави далеч по-естетични от брекетите

Как протича лечението с алайнери?

null

01/ Нашият ортодонт ще направи анализ на вашата усмивка, цялостното ви орално здраве и ще изготви план на лечение.

02/ С 3D скенер i-Tero ще направим 3D модел на вашето съзъбие и ще бъде създаден клип как ще се трансформира във времето вашата усмивка след лечението.
03/ За най-добри резултати, ще трябва да носите алайнерите Инвизалайн между 17 и 22 часа на денонощие.

Предимствата на алайнерите

null
 • Лесни за почистване
 • Снемаеми при хранене
 • Естетични и комфортни
 • Трайни резултати за месеци

Хора, които избраха лечение с алайнери и VD Dent

НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

null

Бързо, комфортно, невидимо – предимствата на алайнерите са абсолютно революционни в сравнение с познатите до момента ортодонтски методи на лечение.

Средната продължителност на употребата им е между 6 и 10 месеца в зависимост от сложността на случая (за разлика от брекетите, при които лечението стига до над 2 години), позволяват да посещавате по-рядко ортодонта си и са изключително подходящи за хора, чиято работа изисква красива усмивка дори по време на лечението.

Всичко, бихме казали, с изключение на общата им цел – да подредят зъбите в идеален ред.

Традиционните брекети представляват малки метални или керамични плоскости, които се залепят за зъбите и се свързват с тънка телена дъга. Веднъж поставени, те могат да се свалят само от вашия ортодонт в края на лечението. Носят се 24 часа на ден, включително по време на хранене, и да – всички ги забелязват.

Алайнерите от своя страна са вид шини, направени от гъвкав термопластичен материал – прозрачен и почти невидим за хората около вас. Напълно снемаеми са и позволяват да се храните с каквото и когато пожелаете. Лесни са за почистване (за разлика от специалната хигиенна рутина при брекетите) и с тях няма опасност от развиване на кариеси, нарушаване на целостта на зъбния емайл или поява на петна по зъбите.

 • Цените на лечението с Инвизалайн са индивидуални спрямо сложността на конкретния случай.

На официалния сайт на Invisalign в България може да проверите кои са лицензираните кабинети, имащи право да предлагат лечение с алайнери.

Клиника VD Dent е сред първите в списъка, благодарение на дългогодишния опит в ортодонтското лечение с алайнери на д-р Весела Джонева – сертифициран Diamond Provider на Invisalign в България.

 • Няма ограничение във възрастта на пациентите, желаещи да се възползват от ортодонтската система на Invisalign. В клиника VD Dent се радваме на страхотни резултати при пациенти от всякаква възраст

Да! Специално за най-малките пациенти е разработена уникалната система Invisalign® First, която замества успешно снемаемите апаратчета.

Лечението е по-бързо от обичайните варианти с брекети или снемаеми апаратчета, удобно е за носене от детето и невидимо за останалите. И най-важното – подходящо е за деца от 6 до 10 годишна възраст, дори при наличие на млечни зъби.

Алайнерите Invisalign са изработени от специалния гъвкав термопластичен и прозрачен материал SmartTrack®. Той позволява да оформят усмивката ви с прецизност, комфорт и предсказуем резултат.

Всяка нова шина се изработва индивидуално за пациента посредством иновативна 3D технология, а още преди да стартирате лечението ще имате възможност да видите и конкретна визуализация на крайния резултат

 1. Нашият ортодонт ще направи анализ на вашата усмивка, цялостното ви орално здраве и ще изготви план на лечение.
 2. Ще сканира отпечатък от захапката ви и в лаборатория на Инвизалайн ще бъде създаден 3D модел (клип) как ще се трансформира във времето вашата усмивка след преместването на зъбите ви. Така ще получите представа за предстоящото лечение, преди да сте го започнали.
 3. Инвизалайн са индивидуални алайнери, изработени само за вас.
 4. За постигане на желаните резултати, ще трябва да носите алайнерите Инвизалайн между 17 и 22 часа на ден.
 5. На всеки 6 до 8 седмици ще посещавате нашата дентална клиника за контролен преглед и проследяване на лечението.
 6. Ще сменяте алайнерите си на една или две седмици.

ЛЕСНО ФИНАНСИРАНЕ

На вашия план за лечение

КОНСУЛТАЦИЯ ОНЛАЙН

Запишете час за безплатна консултация онлайн